Diarado

Diarado
Geboortedatum: 2005
Geslacht: Hengst
Kleur: Zwartbruin
Stokmaat: 1.66 m
Stamboek: Aangewezen KWPN
Afstamming: Diamant de Semilly x Corrado I

No.1 op de Duitse FN-Zuchtwertschätzung

Diarado, was afgelopen zomer zeer succesvol onder Jonas Vervoort: o.a. 3e in de Grote Prijs S*** van het traditionele Dobrock concours. Diarado was Siegerhengst, HLP-Kampioen bij de 70-dagen test met een droomscore van 150.57 punten en hij won brons op het Bundeschampionat in Warendorf. Dit mag ook uniek genoemd worden!

Uit zijn eerste jaargangen zijn nu al 25 zonen goedgekeurd, waaronder verschillende premiehengsten. Ook is Diarado vader van de winnaar van de Hengstleistungsprüfung in Adelheidsdorf, Diacontinus m.v. Contendro I. Zijn dochter Jurwina mv. Couleur Rubin werd in 2013 0S-Kampioensmerrie in Rastede. Eén van de allerbeste 4-jarige springhengsten in Holstein is Dinken mv. Cassini I, een fantastisch bewegend paard met rasuitstraling en geweldig springvermogen. Ook in Nederland doen de Diarado’s van zich spreken. Tijdens de Rabobank Paardendagen ging de 1e dag Fiarado, Diarado x Padinus, gereden door Aniek Diks aan kop. Ook de met veel vermogende springende Famous H mv.Quasimodo Z. onder Dave Maarse en Frodo mv. Hamlet onder Anne-Liza Makkinga waren opvallende nakomelingen van Diarado.
Diarado’s pedigree verenigt de super Holsteiner hengsten Corrado, Contender en Lord met de excellente prestatievererver uit Frankrijk, Diamant de Semilly die met Eric Levallois voor Frankrijk teamgoud won op het WK in Jerez de la Frontera.

Dekgeld € 1.800,- (vaste kosten € 250,- + bij dracht € 1.550,-)

Contactgegevens

Leo Brouwer
+31 (0)6 12 720 084
Leo@stalbrouwer.com

Marthijs Brouwer
+31 (0)6 30 551 138
Marthijs@stalbrouwer.com

Stal Brouwer
Achter ‘t Hout 17
9461 TH Gieten

Diarado
Diamant de Semilly
Le Tot de Semilly
Grand Veneur
Venue du Tot
Venise des Cresles
Elf III
Miss des Cresles
Roxette I
Corrado I
Cor de la Bryere
Soleil
Kimberley III
Contender
Option