Emir R

Emir R
Geboortedatum: 2009
Geslacht: Hengst
Kleur: Schimmel
Stokmaat: 1.70 m
Stamboek: KWPN (fokfamilie 900)
Afstamming: Colman x Rubert R
Emir R Emir R Emir R

Emir R: Vertrouwd, Voorzichtig en Vermogen

 

Mocht er nog iemand geweest zijn die twijfelde aan het vermogen van Emir R, dan heeft de achtjarige Colman-zoon met zijn optreden in Jumping Amsterdam afgelopen jaar deze laatste twijfel zeker weggenomen.

 

Als enige trotseerde Emir R onder Michael Greeve de 1,90 in de ‘RAI Amsterdam Six Bar Challenge’, wat bij Greeve de reactie uitlokte: “Jammer dat het al bij 1,90 ophield.”

 

Emir R geeft bij zijn ruiter het gevoel van een onbegrensd vermogen en dat zijn winst in Amsterdam geen toevalstreffer was toonde Emir een week later op de KWPN hengstenkeuring in Den Bosch. Met slechts enkele tienden van een seconde werd Emir R tweede in de VHO Trofee.

 

Emir R is een van de laatste goedgekeurde hengsten van Stal Roelofs; de stal in Den Ham die een zware stempel gedrukt heeft op de springpaardenfokkerij in Nederland. 

 

Emir R is de enige KWPN-goedgekeurde zoon van Colman, de topvererver die op zijn beurt weer afstamt van de Olympiade-hengst Carthago. De moeder van Emir R, B. Termie R 23 slaagde met 88 punten voor haar merrietest en draagt het elite-predicaat. In de sport is zij op 1.30-niveau uitgebracht. Haar vader Rubert R (v Mermus R) opereerde op 1.60-niveau, onder andere met Peter Charles in het zadel. Emir R’s grootmoeder, de Voltaire-dochter T.Termie 21 is een halfzus van de KWPN-hengsten Mermus R, Odermus R en het internationale springpaard Vainquish (v. Namelus R).Naast Emir R’s moeder B. Termie R 23 bracht T.Termie 21 de Sam R-zoon A.Termie die al door meerdere ruiters op 1.50-niveau is uitgebracht. 

 

Emir R slaagde in 2012 met 82,5 en een prachtige cijferbalk voor zijn verrichtingsonderzoek. Daarin stonden 8’en voor zijn rijdbaarheid en reflexen, een 8.5 voor techniek en een 9 voor vermogen. Voor zijn aanleg als springpaard kreeg Emir R een 8,5. 

 

Uit het onderzoeksrapport: Emir R is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. Hij laat zicht goed bewerken en heeft een fijne mond. Emir R spring met goed reflexen, een goede beentechniek en een goed ruggebruik en hij maakt de sprong achter zeer goed af. Emir R lijkt voorzichtig en toont zeer veel vermogen. Als springpaard heeft Emir R veel tot zeer veel aanleg en geeft hij zijn ruiter een goed gevoel. 

 

Uit de veulenrapportage 2014: Emir R toont een uniforme collectie ruim voldoende en goed ontwikkelde veulens die goed in het rechthoeksmodel staan met veel uitstraling. Het beenwerk is correct en hard. De stap is ruim voldoende tot goed van ruimte. De draf is ruim voldoende van ruimte met veel souplesse. De galop is positief. 

Emir R kan langgelijndheid en ras toevoegen, net als springtechniek en vermogen.

Emir R heeft op 7 jarige leeftijd zijn eerste 1.50m parcours erop zitten en toont daarmee alle potentie voor het hoogste niveau!

Dekgeld € 1250,- (vaste kosten € 250,- + bij dracht € 1000,-)

https://kwpn.tv/watch/1127

https://kwpn.tv/watch/1137

Contactgegevens

Leo Brouwer
+31 (0)6 12 720 084
Leo@stalbrouwer.com

Marthijs Brouwer
+31 (0)6 30 551 138
Marthijs@stalbrouwer.com

Stal Brouwer
Achter ‘t Hout 17
9461 TH Gieten